Om Morris Motorcycles Morris Motorcycles Racing Team

Den historiska texten från 2010: Om Morris Motorcycles Morris Motorcycles Racing Team 2010

I en mening: 

Investera i ett elmotorcykelracingteam som är en naturlig del av affärsplanen för bildandet av en återförsäljarverksamhet som säljer prestandaelmotorcyklar i premiumsegmentet.

Varför?
Det hann knappt vara en dröm innan det blev verklighet.

Under sommaren 2009 återupptog jag min passionerade karriär som motorcyklist. Min Triumph Sprint ST, BCX835, eller “Catja” som jag kallar henne vände fullständigt upp och ner på min värld.
Den lycka eller mer korrekt uttryck, den eufori, jag upplevde när jag körde var total. I ett försök att förklara upplevelsen för en vän hänvisade jag till en filmsekvens i Disney’s Ratatouille; där demonrecensenten Ego smakar på den första biten av råttans ratatouille och genom smakförnimmelsen kastas genom tid och rum till sin barndoms kök.
Det låter säkert galet att erkänna att även långa färder i hög fart på regnvåta vägar där fukten kryper igenom allt vad moderna tekniska plagg än erbjuder även då är lyckokänslan starkt framträdande.
Men som med alla missbruk finns där ett pris som inte är acceptabelt. När ens last påverkar andra negativt. Och min förbrukning av fossila bränslen ger en sur bismak till glädjen. Missförstå mig rätt nu jag är så fast i mitt missbruk att jag kan inte tänka mig att ställa av Catja. Än. Men jag ska göra allt som står i min makt att accelerera övergången till Catjas framtida syskon som går på el. Eller vätgas.
Under hösten 2009 började jag undersöka hur alternativen till bensindrivna motorcyklar såg ut. Före sommaren 2009 såg det ganska klent ut, mest hittade jag olika typer av elscootrar och crosshojar. Crosshojarna ser och verkar utmärkta och det skulle förvåna mig om inte de tar över på samma sätt som digitalkamerorna slaktade film och framkallningsindustrin. Cross är dock inte något jag stävar efter jag vill ha mer fart på asfalt.
Sommaren 2009 hände ett par olika saker. Först och främst lanserades TTXGP Isle of Man. Isle of Man (IoM) är för den som inte är motorcykelintresserad bara en liten konstig fribrytarö i Irländska sjön. Men för den som är intresserad av motorcykelracing är IoM en galen kultplats. Här har man tävlat med motorcyklar sedan 1924 i den mest olämpliga miljö som tänkas kan. IoM är den farligaste motortävlingen jag känner till samtidigt inbegriper den det bästa och det sämsta av tävlingar som fenomen.
I och med att TTXGP IoM kördes var elmotorcyklarna inte längre science fiction. Och i bästa IoM-stil fallerade favoritteamen stort och ett litet team vann mot alla odds.
När sedan Mission One slog hastighetsrekordet för elmotorcyklar och passerade 150 mph-gränsen (245 km/h) i september 2009, då visste vi som forskade i ämnet att det var dags att börja tänka igenom hur man vill förhålla sig till den närmaste tidens utveckling.
Personligen såg jag en möjlighet att planera och förbereda en ny karriär, idag är jag 47 och lagom till min 50-årsdag vill jag jobba med något mc-relaterat och “snällt”. Min affärsplan kretsade runt ett resonemang att det kommer en marknad för elektriska motorcyklar, electric superbikes.
En marknad likt Tesla Motors, som med sina sportbilar tillgodoser en high end-marknad för de som vill köra för att det är kul, spännande och fartfyllt. Och miljövänligt. Till en annan sorts konsument än de traditionella miljövännerna. En marknad som är mer entusiastisk och tävlingsinriktad än de som drivs enbart av miljöaspekten.
Och målet är helt enkelt att låta Morris Motorcycles bli framtidens återförsäljare av de bästa prestandaelmotorcyklarna som marknaden kan erbjuda.

Morris Motorcycles Racing Team 2010

Morris Motorcycles Racing Team 2010 är från början en blandning av FC Zäta, hybris, ödmjukhet och lite vanlig galenskap. Utan tv dock. För dig som är lite äldre så finns där en genklang av serietidningen Buster’s underdogdyrkan.

Elmotorcyklar med prestanda som gör dem attraktiva för fartdårar och rejsputtar började på allvar lanseras under 2009. Och under 2009 kördes den första TTXGP-tävlingen på Isle of Man.

2010 blir första året med en “världsserie” i TTXGP.

Tanken med Morris Motorcycles Racing Team 2010 är att vara med i den första omgången i framtidens motorcykelsport.

Det som är både roligt och kanske oroande är att merparten av de som nu bildar teamet inte rekryterats från samma oljegropar som roadracingteam vanligtvis bildas i utan till stor del från geek-, nerd- & bubble-communityn i Norden.

Till vårt försvar i elroadracing kommer mycket handla om mjukvarorna Mavizen motorcykeln vi ska tävla med har Linux som operativsystem. Och mjukvaror det kan Morris Motorcycles Racing Team 2010 mer än de flesta om.
Vidare måste moderna team inom all racing idag kunna kommunicera med sina fans för att bygga delaktighet och engagemang något som flertalet av teammedlemmarna inom Morris Motorcycles Racing Team 2010 är experter på.

Likt en ful ankunge håller vi just nu på att utvecklas från en lite tokig idé till en fullfjädrad svan inom motorsport.

Och når vi placeringar bland de 8 bästa i de fyra brittiska deltävlingarna blir vi direktkvalificerade till TTXGP-finalen i Spanien.

Bra information om TTXGP finner du enkelt på http://www.egrandprix.com

Som crowdsourcat team lär vi bli det absolut största teamet vad avser antalet teammedlemmar och vi ska göra vårt bästa för att skapa en relevant titel till varje teammedlem även om det kräver nya tjänstebeskrivningar likt:
“Depåansvarig för mätning, analays och bloggning av framhjulsrelaterade frågor”eller “Depåansvarig för backchannel och texttransmission”

Viktiga datum:
Sista dag för att anmäla teamet och betala raceavgifterna 30 april

Uppdaterat 2010-06-17

Tävling  1: TTXGP 10 11 july 2010 Snetterton, UK
Tävling  2: TTXGP 24 25 july 2010 Anglesey, UK
Tävling  3: TTXGP 21 22 augusti 2010 Donington Park, UK
Tävling 4:  TTXGP 2-3 oktober 2010 Brands Hatch, UK
Tävling 5:  TTXGP Final/UEM 2010 23-24 oktober 2010 Albacete, Spanien

Tävling 1:  TTXGP 10-11 Juli 2010 Snetterton, UK
Snetterton has enjoyed a renaissance since MSV took over in 2004, with radically transformed spectator facilities and a busy racing calendar. One of the fastest tracks in the UK, the Norfolk circuit is located 10 miles north-east of Thetford. First used as a racing circuit in 1951 by the Aston Martin Owners Club, Snetterton has become renowned over the past half century for its long straights and high speed corners. Cars and bikes are often up to four abreast down the famous Revett Straight.
Full Circuit
Length: 1.952 miles
Direction: Clockwise
Corners: 7
Laps: 13
Snetterton Circuit
Norwich
Norfolk NR16 2JU England
www.motorsportvision.co.uk/snetterton

Tävling 4:  TTXGP 2-3 oktober 2010 Brands Hatch, UK

One of the worlds most iconic motor racing venues, Brands Hatch has played host to some of the biggest international races. The cream of world motor racing has appeared at Brands Hatch, and the World Superbike Championship has become an annual pilgrimage for bike fans all over the globe. The circuit’s unique combination of dips, cambers, fearsome corners and hills means it is still one of the worlds  favourite racing circuits, and with great racing and  constant development from MSV continues to go from strength to strength.
Indy Circuit
Length: 1.198 miles (1.929 km)
Direction: Clockwise
Corners: 6
Laps: 21
Brands Hatch Circuit
Fawkham,
Longfield,
Kent DA3 8NG
Tel: 01474 872331
Fax: 01474 874766
www.motorsportvision.co.uk/brands-hatch

TTXGP Final/UEM 2010 23-24 oktober 2010 Albacete, Spanien
More renowned for its Motorcycling,  Albacete is a relatively new circuit opening its doors in the early 90s.
The full circuit is 2.20 miles in length; the circuit has 13 curves, 8 of them right turns and 5 left turns.
The track has great characteristics and demands which will put any riders ability to the test.
Albacete is one of Spains high profile motorcycle circuits.
Full Circuit
Length: 2.20 miles
Direction: Clockwise
Corners: 13
Laps: 12
Circuito Albacete,
Crta. Ayora KM 3700,
Apartado de Correos 1.055,
02080 Albacete,
Spain
www.circuitoalbacete.es

  • […] nyvunna intresse är Morris Motorcycles. Det är entusiasten Morris Packer som sommaren 2009 och återupptäckte kärleken till motorcykeln och med en Madeleinekakas kraft  slungades tillbaka till ungdomens MC-eufori. Dock har de fossila […]

  • Rudolf

    Storytelling när den är som bäst!

  • http://deepedition.com/2010/08/22/vm-final-och-att-vaga-tavla/ Deepedition » VM-final och att våga tävla

    […] Steel och teamet gjorde det. Ett crowdsourcat racingteam som, tack vare Morris Packers engagemang, lätta galenskap och entreprenörskap nu faktiskt är i VM-final för elektriska motorcyklar. Jag är en betalande medlem i teamet. Vi […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s