Tre dagar kvar. Dags att göra fel.

En viktig regel inom de flesta utvecklingsprojekt jag arbetar med är att behålla fokus och närvaro i det pågående projektet och undvika att snegla på nästa. Men ingen regel är utan undantag – och eftersom allt flyter på inför söndagens final (ta i trä, kasta salt över vänster axel, spotta tre gånger) är det dags att presentera nästa racingprojekt:

2011-300x155

Morris Motorcycles Racing Team 2011!

Morris Motorcycles Racing Team 2010 är en fantastisk saga. En sannsaga som kulminerar på söndag om tre dagar. Precis som alla bra sagor finns det sedelärande moment, spänning, kärlek, hjältar och skurkar och en uppbygglig sens-moral.

Målet 2010 var att komma med. Vi kom sexa totalt i TTXGP UK och kvalificerade oss till TTXGP-finalen.

I vår saga finns det också ett par speciella priser – oavsett hur det går på banan på söndag har vi vunnit följande:

 

  • Vi är ett internationellt erkänt racingteam
  • Vi har unik erfarenhet inom elracing
  • Vi har byggt upp ett unikt varumärke kring Morris Motorcycles
  • Vi har säkrat en plats för alla teammedlemmar i motorsporthistorien
  • Vi har med all önskvärd tydlighet bevisat styrkan i kollaborativa projekt – om sedan någon vill kalla det för “världens tuffaste bevis på praktisk tillämpning av sociala medier” eller “Hardcore Crowdsouring” överlåter vi till betraktaren.
  • Vi överträffade våra mål med råge.

 

Med dessa vinster från 2010 är det enkelt att deklarera följande:

Vi ställer upp i TTXGP 2011 med Morris Motorcycles Racing Team 2011!

Målet 2011 är att vinna. Hela serien.

För att uppnå detta, djärva mål, kommer vi att skapa nya modeller för verksamheten.

Först och främst kommer uppdelningen bli tydligare mellan Morris Motorcycles AB och Morris Motorcycles Racing Team 2011. I korthet kommer Morris Motorcycles AB utvecklas affärsmässigt under 2011 och bli huvudsponsor åt teamet.  I praktiken kommer Morris Motorcycles AB utveckla och tillhandahålla motorcyklarna teamet tävlar med. Teamet å sin sida kommer att fokusera på racingen och opinionsarbetet kring framtidens fordon.

Racingteamet 2011 har 500 andelar. Dessa kostar 1000 kronor styck. Och för att citera inbjudan till 2010 års team:

“Om du är optimist och nästintill spelberoende, köp en ägarandel för 1 000 kronor. Du kommer nästan garanterat att förlora pengarna.”

Med en halv miljon i budget för själva racingen kommer vi att kunna delta på “nästan” lika villkor som de övriga teamen. Givet att vi behåller vår ekonomiska och smarta attityd och drar fördel av det fantastiska nätverk som teamet ger.

TTXGP har under året utvecklats – i finalen på söndag deltar redan nu tre “riktiga” fabriksteam; CRP RacingZongshen och Munch Racing. Med den popularitet som TTXGP, eller framförallt elracingen, uppnått kan man riskfritt förmoda att det kommer att dyka upp ett flertal ytterst välfinansierade fabriksteam under 2011.

Precis som Morris Motorcycles Racing Team 2010 har visat att vi kunde uppnå det skenbart omöjliga, på samma sätt har TTXGP bevisat sin position för racingvärlden som huvudman för framtidens eldrivna motorsport. Elracingen är det nya svarta, och kommer attrahera mängder av intressenter de närmaste åren.

Häri ligger en liten vädjan. Vi är med och har en given plats i TTXGP 2011. Men, det vore underbart om vi kunde fortsätta som ett crowdsourcat racingteam med samma attityd och panache även efter det att TTXGP blir “stort”. Dels för att det är “rätt”. Och dels för att styrkan i vår blandning av människor, hjärtan och kompetenser är precis det övertag vi behöver för att möta fabriksteamen. Därför vill vi gärna behålla idén med många individuella teammedlemmar med olika bakgrund och drivkrafter.

Om du vill, välkommen att bli medlem i andra omgången av Sveriges framgångrikaste elracingteam: Morris Motorcycles Racing Team 2011. Har du råd att riskera tusen kronor – bli delägare!

Morris

Team Manager
Morris Motorcycles Racing Team 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s